Vergeet Black Friday, hier is Green Friday

Thanksgiving is een dag om stil te staan bij al het goede wat we in ons leven hebben. In Amerika reizen families stad en land af om bij elkaar te zijn. Omdat deze feestdag altijd op de derde donderdag van november wordt gevierd, zijn de meesten ook de dag erna vrij.

Deze vrijdag is de drukste dag van het jaar voor winkeliers en wordt daarom Black Friday genoemd. Om de aandacht van het winkelende publiek te trekken proberen winkels elkaar af te troeven met de meest aantrekkelijke aanbiedingen.

Ondanks dat weinig van ons gister een (tofu)kalkoen hebben gegeten en een traditioneel Thanksgiving diner hebben gehad, vliegen de Black Friday-aanbiedingen ons om de oren. Best gek als u zich bedenkt dat de meeste mensen vandaag ‘gewoon’ aan het werk zijn.

Het zal vandaag in de stad dus niet veel drukker zijn dan normaal. Misschien dat een enkeling op een aanbieding afgaat, maar de meesten shoppen tegenwoordig online. En dat kan natuurlijk ook prima op uw werk. 😉

Door de spotprijzen worden we verleid dingen te kopen die we eigenlijk niet nodig hebben. Van nature zijn wij Hollanders enorm goede koopjesjagers en dan is het moeilijk om zulke aanbiedingen te weerstaan. Maar heeft u het écht van nodig of koopt u het omdat u nu heel veel geld ‘bespaart’?

In plaats van kwaliteit zijn we daardoor geneigd voor kwantiteit te gaan. Zonde, want van kwaliteit heeft u langer plezier. Daarnaast is ons consumeringsgedrag funest voor de planeet. Want het constant produceren van spullen put de reserves van de aarde uit en afval is nooit zomaar verdwenen, het komt altijd ergens op een hoop terecht.

Voelt het niet veel beter om te genieten van spullen waar u echt naar verlangt? Geeft het niet een beter gevoel om duurzamer om te gaan met uw geld? Laten we die Amerikanen het goede voorbeeld geven en van Black Friday een Green Friday maken!

Bij VANTIQ ART vindt u vandaag dus geen spetterende aanbiedingen, want ik wil u niet verleiden met dumpprijzen en gigantische kortingen. Wél vindt u er items van hoge kwaliteit en met een tijdloos design. Ik heb liever dat u iets koopt omdat u het mooi vindt en er blij van wordt. Dan weet ik zeker dat u er ook lang van zult genieten. Wel zo duurzaam. 🙂

Dus bent u nog op zoek naar een mooi cadeau voor Sinterklaas of Kerst? Bekijk dan nu de nieuwste vintage items die zojuist online zijn geplaatst!

Have a nice weekend,

Margot

Wilt u als eerste toegang tot de nieuwste items en op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen? Schrijft u zich dan hier in voor de nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *