Koopje bij kringloopwinkel levert ruim 30.000 euro op

Kent u dat verhaal van die man die wekelijks de marktjes afstruinde op zoek naar de parels tussen de troep? Soms had hij beet, maar vaak ook niet. De man gaf niet op, want hij wist dat hij eens in de zoveel tijd ergens op zou stuiten.

Het zou niet de eerste keer zijn dat iemand iets waardevols zou weggooien. Men deed dit niet expres, maar wist gewoonweg niet dat het überhaupt wat waard was. Daarom wist de man dat zijn doorzettingsvermogen zou worden beloond.

En toen eindelijk, na jaren speuren maakte hij een klapper. Bij de kringloopwinkel hing een topstuk. Een werk dat eruit sprong. Het was bijna verdacht dat iemand zoiets moois zomaar had weggedaan.

Voor 75 euro tikte hij het schilderij op de kop. Ook al zou het niks zijn, hier kon hij geen buil aan vallen. Vol goede hoop nam de man het schilderij onder zijn arm mee naar Tussen Kunst en Kitsch. Daar werd hij uitgenodigd om aan de grote tafel te gaan zitten, want ja, hij had inderdaad beet.

‘Een verrukkelijke halte tussen Van Gogh en Mondriaan’ noemde de expert het schilderij. Een pointillistisch hoogstandje.

Gister is het werk, dat werd herkend als echte Johan Aarts, geveild voor ruim 30.000 euro. Daarmee werden alle speurtochten van Henk Laarmans in één keer terugbetaald.

Niet verkeerd toch?

Wilt u als eerste toegang tot de nieuwste items en op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen? Schrijft u zich dan hier in voor de nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *