Creëer meer geluk in huis met één simpele vraag

Het nieuwe jaar begin ik graag met een schone lei. Dat betekent dat de bezem door het huis gaat om de spullen die het afgelopen jaar niet of nauwelijks zijn aangeraakt weg te doen. Deze jaarlijkse traditie schept ruimte om weer met een fris gevoel van start te gaan.

Soms is het moeilijk om ergens afscheid van te nemen, vooral als ik er emotionele waarde aan hecht. Echter, de wetenschap dat ik er iemand anders blij mee kan maken, maakt de keuze makkelijker.

Bij ieder item vraag ik mezelf af of het me op dit moment gelukkig maakt. Of zoals de Japanse opruimgoeroe Marie Kondo het zo mooi formuleert: “Does this spark joy?” 

De vraag is dus niet of ik er op een ander moment nog iets aan heb, want de ervaring leert dat het dan in de kast verdwijnt om nooit meer tevoorschijn te komen.

Het resultaat: een opgeruimd huis waarin alleen dingen staan waar ik nu gelukkig van word. En daar krijg ik weer veel positieve energie van!

Geïnspireerd om ook aan de slag te gaan? Dan is de nieuwe Netflix-serie ‘Tidying up with Marie Kondo’ een aanrader.

Fijn weekend gewenst!

Margot | VANTIQ ART

PS: bent u tijdens het opruimen bijzondere spullen tegengekomen? Maak dan zowel uzelf als een ander blij door het via VANTIQ ART te verkopen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *